Almere Centrum

De eeuwige jonge binnenstad

Almere is de jongste stad van Nederland en in 45 jaar met ruim 200.000 inwoners uitgegroeid tot de achtste van het land. Het toonaangevende centrum staat landelijk bekend om de spraakmakende architectuur van internationale architecten als René van Zuuk, Rem Koolhaas en Christian de Portzamparc én als ‘Beste Binnenstad’ met grote merken en unieke speciaalzaakjes. Maar de stad staat niet stil…

Leuke feitjes over Almere Centrum

… Almere Centrum is de beste binnenstad van Nederland

… Almere Centrum telt ruim 400 winkels. Net zoveel als in de Kalverstraat!

…Almere Centrum ligt aan het Weerwater. Vroeger was dit de Zuiderzee, na de inpoldering werd het land en voor de bouw van de sta werd het ‘weer water’.

…Almere Centrum door de Franse krant Le Figaro is benoemd als “een architectuurmuseum in de openlucht”.

…Almere Centrum is 25 jaar geleden ontworpen door de beroemde architect Rem Koolhaas.

…Almere Centrum heeft drie horecapleinen. Het Stationsplein, de Grote Markt en restaurantplein Belfort.

…Almere Centrum heeft de meest handige tips voor jouw bezoek aan het centrum op een rijtje gezet. Van de openingstijden tot parkeergarages in het centrum. En van uiteten tot overnachten in Almere. Je vindt het hier allemaal.  

De Esplanade is het grootste plein in de Almeerse binnenstad en grenst aan het Weerwater. Het is onlangs omgetoverd tot een heerlijk stadspark met veel bankjes lekker te chillen in de zon en te kijken naar alles wat er op het water gebeurt. Aan het plein ligt de kunstlinie, waar je geniet van theatervoorstellingen, exposities en concerten en je vindt er De Beren Almere, met een gezellig terras en een heerlijke menukaart.
Het plein heeft een multifunctioneel karakter, want het is ook in gebruik als evenemententerrein. Dit is dan ook de reden waarom we de Urban Sports Games op dit plein houden.