About us

ABOUT US

De Urban Sports Games is een driedaags programma en geeft een platform aan de lokale, nationale en internationale snelgroeiende Urban Culture scene. Het programma is er op gericht om de vrije expressie en creativiteit van de deelnemers te delen met een groot publiek. Maar vooral ook om de bezoekers kennis te laten maken met deze Urban kunstvormen en het zelf te proberen.

Urban Sports Games staat voor:

Verbinding :
Urban Sports Games wil een verbinding maken tussen iedereen die plezier haalt uit Urban Sports & Culture. De Urban Sports Games stimuleert ontmoeting en verbinding, daarom is deelname gratis. Voor de activiteiten werken we samen met verenigingen of aanbieders uit de regio, zodat deelnemers en/of toeschouwers ook na de kennismaking Urban sporten kunnen blijven beoefenen. Daarmee maken we de verbinding met het aanbod en is er de mogelijkheid om structureel te blijven urban sporten.

Inspiratie : Urban Sports Games wil inspiratie bieden aan iedereen om hun Urban Talent & Style te ontdekken of verder te ontwikkelen. Dit doen we door enerzijds het aanbieden van gratis workshops in allerlei Urban sporten en anderzijds door het halen van Urban topsporters.

Inclusiviteit :
Iedereen is talentvol. De Urban Sports Games is er voor iedereen, ongeacht niveau, afkomst, leeftijd, geslacht, geaardheid en handicap.

Het programma bestaat uit drie dagen. De vrijdag is speciaal ontwikkeld om scholieren van basisscholen en middelbare scholen kennis te laten maken met Urban Sports. De ‘Urban School Games’ vinden plaats op de nieuwe track van het Rondje Weerwater. Hier worden diverse activiteiten van de Urban Sport & Culture in de vorm van clinics aangeboden. Ook zijn er competitieve Games, maar de dag draait vooral om lekker buiten bewegen en ontdekken van de Urban Sports mogelijkheden. Het scholenprogramma is een samenwerking tussen MBO College Poort, afdeling sport & bewegen en Urban Sports Games.

In het weekend staan de publieksdagen gepland. Zowel op zaterdag als zondag zijn er diverse nationale en internationale Urban Sports wedstrijden. Ook vinden er diverse demonstraties plaats van (inter)nationale topatleten. Naast het kijken naar alle activiteiten kan de bezoeker gratis deelnemen aan diverse games en workshops, zodat iedereen op een laagdrempelige manier kennis kan maken met de Urban Sports en zijn of haar talent kan ontdekken.