Schools

Op vrijdag 31 mei 2024 organiseert de Urban Sports Games,  i.s.m. MBO College Poort afdeling  sport & bewegen, een urban sportdag voor scholen tijdens de Urban Sports School Games. Deze urban sportschooldag, speciaal voor leerlingen van groep 7 en 8 van basisscholen uit Almere, biedt een variatie aan opwindende activiteiten op de nieuwe sporttrack ‘Rondje Weerwater’.

Basisscholen uit heel Almere kunnen deelnemen aan dit dynamische evenement, waarbij de leerlingen de kans krijgen om hun urban talent te ontdekken. Van skimboarden tot skate, rope skipping tot urban dance en 3×3 basketball tot freerunning, de dag is gevuld met leuke en uitdagende onderdelen.

Gedurende de dag trekken de leerlingen langs alle activiteiten rondom het Weerwater om hun vaardigheden te tonen en nieuwe urban sporten te ontdekken. De nieuwe sporttrack ‘Rondje Weerwater’ biedt de ideale omgeving voor dit unieke scholen sport programma, waar sportiviteit, creativiteit en plezier samensmelten. Dit initiatief probeert op een speelse manier de leerlingen in contact te brengen met lichamelijke beweging, maar ook ontdekking en samenwerking komen tot uiting in het programma.

Het programma voor 2024 is vol. Meer dan 300 leerlingen zullen op 31 mei hun urban talent komen ontdekken. Heb je interesse om met jouw school mee te doen aan de editie 2025 dan kun je dit mailen naar info@urbansportsgames.nl Wij houden je dan op de hoogte van de ontwikkelingen.