Dance Showcase Flevoland

Dance Showcase Flevoland

Alle dansscholen uit Flevoland worden uitgenodigd om tijdens de Dance Showcase Flevoland hun dansschool te promoten. In een unieke setting op de Esplanade met het Weerwater op de achtergrond staat een podium van 10×10 meter waarop elke dansschool haar unieke karakter kan showen aan een groot publiek.

De showcase is onderdeel van de Urban Sports Games en wil cultuur en sport meer samen laten komen. Daarbij staat ontmoeting centraal en het creëeren van samenhorigheid. We kiezen er daarom niet voor om battles te houden, maar geven elke dansschool de mogelijkheid om haar stijl(en) te laten zien. 

Niet alleen dansscholen die de dansstijl hip hop of andere afgeleide urban dansvormen aanbieden zijn welkom. Ook ander dansstijlen zijn welkom. Echter geldt voor iedereen dat de choreo verbinding moet maken met Urban Sports & Culture. Dus heb je een andere dansstijl voeg dan iets toe in je choreo, waardoor je verbinding maakt. Bijvoorbeeld een ballet choreo met een urban sporter. Denk Out of the box.

De showcase wordt verdeeld over drie tijdsblokken in het weekend. Er is een MC aanwezig die alle scholen introduceert. Elke school kan een korte en krachtige tekst aanleveren die vertelt over de school en de choreo. Vooraf aan elk tijdsblok zal een ‘special’ guest een dansworkshop geven. Twee ‘special’ guests zijn al bekend, dat zijn Petit Afro en Juvat Westendorp. Iedereen is welkom om mee toedoen aan deze buiten workshops. 

We geven zo weinig mogelijk randvoorwaarden mee, maar we zijn wel genoodzaakt een aantal voorwaarden te stellen, zodat elke dansschool de mogelijkheid heeft een optreden te geven.

 * Elke dansschool mag 1x een showcase geven. 

* Heb je als dansschool meerdere vestigingen dan kun je voor alle vestigingen apart inschrijven.

* Een choreo mag maximaal 8 minuten duren, korter mag natuurlijk, maar dan heb je ook de mogelijkheid om meerdere leeftijden en of dansstijlen te tonen.

* Het thema is verbinding, probeer dat terug te laten komen in je choreo.

* Er mogen rekwisieten worden gebruikt. De totale tijd van opbouw/choreo/afbouw mag echter niet meer bedragen dan 8 minuten.

Het podium  heeft drie open zijden.

Inschrijfformulier