Freestyle Football

Freestyle Football

Freestyle voetbal is een sport en kunstvorm waarin een freestyler trucs met de bal uitvoert, meestal vanuit het hooghouden. Freestyle voetbal is net als pannavoetbal, freerunning en breakdance onderdeel van de urban sport en arts cultuur.

Binnen freestyle voetbal zijn er eindeloze mogelijkheden aan trucs die je met de bal kan oefenen. De bekendste trucs binnen freestyle voetbal zijn het ‘rondje om de wereld’, de bal in de nek leggen en de bal balanceren op de zolen van je voet.

Freestyle voetbal kan worden onderscheiden in drie belangrijke stijlen. De eerste stijl zijn de lowers, dit zijn alle freestyle voetbal trucs uitgevoerd vanuit het staand hooghouden. De tweede stijl zijn de uppers, dit zijn alle freestyle voetbal trucs uitgevoerd met het bovenlichaam. De laatste stijl zijn de sitdowns, dit zijn alle freestyle voetbal trucs uitgevoerd vanuit het zittend hooghouden.

Leer alle ins-and-outs van Freestyle Football op 2 juni tijdens de Urban Sports Games. Er is van 12:00 -18:00 uur een workshop area waar je zonder aanmelden kunt binnenlopen. Ook is er een trainingsarea waar meerdere freestylers zelf aan het trainen zijn. Daar kun je kijken voor de nieuwste tricks.