Snikhete tweede editie URBAN SPORTS GAMES

20 november 2023
Op zondag 25 juni vond de tweede editie plaats van de Urban Sports Games in Almere Centrum. Liefhebbers van urban sporten konden deelnemen aan o.a. urban wedstrijden en workshops in panna knock out, skateboarden, BMX flatline, 3×3 basketball, freerunning en urban hockey. Ondanks dat de temperatuur boven de 30 graden steeg zijn er veel deelnemers op het spektakel afgekomen.
“Dat er nog zo veel deelnemers gekomen zijn met deze hitte heeft, naast het leuke programma, natuurlijk ook te maken met de fantastische locatie”, aldus organisator Marco Lipsius van Outside Events. “De Esplanade is een fantastische plek met een strand aan het Weerwater. Er was hier dus alle mogelijkheid om ook af te koelen in het water.”

De animo voor het onderdeel suppen, waar je op een soort van surfplank op het water staat en je met een peddel vooruit beweegt, was dan ook groot. “We hadden 20 sups beschikbaar, maar we hadden er twee keer zoveel kunnen uitgeven” zegt Ricardo Brouwer van Talent in Opleiding (TIO) die de activiteit organiseerde.

Dat de hitte ook creatief maakt lieten de stunters van bmx zien. Met een ramp op de steiger maakten zij met hun bmx een 360 graden salto sprong het water in.