Urban School Games op vrijdag 31 mei 2024

8 januari 2024

Op vrijdag 31 mei 2024 organiseert de Urban Sports Games  i.s.m. ROC van Flevoland  Sport & bewegen, een urban sportdag voor scholen tijdens de Urban Sports School Games. Deze urban sportschooldag, speciaal voor leerlingen van groep 7 en 8 van basisscholen uit Almere, biedt een variatie aan opwindende activiteiten op de nieuwe sporttrack ‘Rondje Weerwater’.

Basisscholen uit heel Almere kunnen deelnemen aan dit dynamische evenement, waarbij de leerlingen de kans krijgen om hun urban talent te ontdekken. Van skimboarden tot skate, rope skipping tot urban dance en 3×3 basketball tot Freerunning, de dag is gevuld met leuke en uitdagende onderdelen.

Gedurende de dag trekken de leerlingen langs alle activiteiten rondom het Weerwater om hun vaardigheden te tonen en nieuwe urban sporten te ontdekken. De nieuwe sporttrack ‘Rondje Weerwater’ biedt de ideale omgeving voor dit unieke scholen sport programma, waar sportiviteit, creativiteit en plezier samensmelten. Dit initiatief probeert op een speelse manier de leerlingen in contact te brengen met lichamelijke beweging, maar ook ontdekking en samenwerking komen tot uiting in het programma.

Meer informatie over de Urban Sports School Games zal binnenkort op de website bekend worden gemaakt.