Skimboard

Skimboard

Tijdens de Urban Sports Games is er de kans om kennis te maken met Skimboarden. Het is een watersport waarbij je op een dun laagje water op een plank (skimboard) over het water beweegt. Op het Esplanade strand wordt een 27 meter lange skimboardbaan (skimpool) gelegd.

Op zaterdag 1 juni worden er workshops en demonstraties gegeven door skatepark Waalhalla uit Nijmegen. Alle materialen zijn aanwezig, je hoeft alleen je zwembroek aan te hebben om mee te kunnen doen. Je kunt oefenen op zaterdag en je eventueel ook aanmelden voor de wedstrijd op zondag.

Op zaterdagmiddag is er ook de wedstrijd Tricks For Cash. De exacte tijd volgt nog.  

Op zondag 2 juni wordt het Open Dutch Skimboard Championship gehouden op de Skimpool. Er zijn verschillende leeftijdscategorieen en er is een elite wedstrijd voor pro atleten die ook een speciaal obstakel skimmen. Het toernooi wordt gehouden onder toezicht van Skateschool Waalhalla. 

Er is een totale prijzenpot van €1.500,- en er zijn vele goodies te winnen. Dus kom je vetste tricks laten zien of gooi een dikke line met je best run.

Registeren voor de wedstrijden is geopend. Vul het deelnameformulier in onderaan deze pagina. Deelname aan alle skimboard activiteiten is gratis en op eigen risico.